Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
trešdiena, 2011. gada 20. aprīlis
Krējuma bulciņas ar ķimenēm,mocarellu un vītinātiem tomātiem
200 ml trekna salda krējuma
1 tējk. mīksts sviests
1 1/4 glāzes miltu + 1/4 glāzes miltu izrullēšanai
1/2 tējk. sāls
1 tējk. cukurs
1 tējk.(ar kaudzi) cepamā pulvera
1 tējk. svaigas timiāna lapiņas
1/2 tējk. timiāna-citronu sāls (nav obligāti)
150 gr ''Mocarellas'' siera
Vītināti tomāti eļļa.
Bļodā ar koka karoti saberž sviestu ar timiāna lapiņām un cukuru,pielej istabas temperatūras saldo krējumu,samaisa. Miltus izsijā,sajauc ar sāli un cepamo pulveri. Samīca kopā miltus un krējuma maisījumu. Mīklai jāsanāk mīkstai,tā,lai pavisam nedaudz līp pie rokām.
Galdu,rokas un mīklas rulli bagātīgi apkaisa ar miltiem. Arī mīklai uzkaisa miltus un izrullē apm. 0.5 cm biezu plāksni. Ar formu izspiež riņķus 10 cm diametrā. Katru no trīs pusēm iegriež (sk.foto).
Viducītī ieliek gabaliņu ''Mocarellas'', 1 vai 2 vītinātus tomātus,veido bulciņu,kā redzams fotogrāfijā. Pārkaisa ar timiāna-citronu sāli,dekorē ar timiāna zariņu. Cepešplāti izklāj ar pergamentu,kārto bulciņas un cep 190 grādos apmēram 20 minūtes.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru