ceturtdiena, 2011. gada 21. aprīlis

Kūciņa ''Kartupelis'' *



300 gr baltmaizes sausiņi vai rīvmaize
0.5 glāzes piens
0.5 glāzes cukurs
1 glāze rieksti
150 gr sviests
2 ēd.kar. kakao (vai 100 gr šokolāde un 1 ēd.kar. kakao)



Sausiņus ar riekstiem samaļ gaļasmašīnā.
Kastrolītī ielej pienu,ieber cukuru un kakao. Ja vēlas,lai būtu garšīgāk,pievieno šokolādi. Uzvāra.
Kad cukurs un šokolāde izkusuši,pievieno sviestu un maisa,kamēr sviests izkusis.
Masu atdzesē līdz ''siltai'' un ielej samaltajos sausiņos. Ja kūciņas gatavo piaugušajiem,pievieno 1-2 ēd.kar. konjaka.
Kārtīgi samaisa un pagaida,kamēr uzbriest sausiņi. Tad veido ''kartupeļus''.
Gatavas kūciņas var apvārtīt kakao,maltos riekstos vai sarīvētā šokolādē. Ja vēlas,dekorē ar krēmu.
Liek ledusskapī,lai atdziest.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru