Pusglāze rīsi
200 gr biezpiena
7-8 ēd.kar. cukurs
Paciņa vaniļas cukurs
1 ola
4 ēd.kar. skāba krējuma
2-3 ēd.kar augu eļļa
1/3 tējk.dzeramā soda(dzēsta)
1 ēd.kar. jebkāda vīna vai liķiera.
2.5-3 glāzes miltu
Pēc garšas pievieno muskatriekstu,kanēli,citrona miziņu.
Rīsus nomazgā,aplej ar ūdeni un vāra,kamēr gatavi. Nokāš,nomazgā ar aukstu ūdeni. Rīsus kopā ar biezpienu sakuļ blenderī. Masai pievieno garšvielas,olas,sodu,krējumu,cukuru. Kārtīgi samaisa. pievieno vīnu vai liķieri,augu eļļu,citrona miziņu,miltus un sajauc mīklu. Noliek siltumā uz 1 stundu.
Katliņā sakarsē eļļu,veido pončikus un vāra gatavus. Karstus pārkaisa ar pūdercukuru.
200 gr biezpiena
7-8 ēd.kar. cukurs
Paciņa vaniļas cukurs
1 ola
4 ēd.kar. skāba krējuma
2-3 ēd.kar augu eļļa
1/3 tējk.dzeramā soda(dzēsta)
1 ēd.kar. jebkāda vīna vai liķiera.
2.5-3 glāzes miltu
Pēc garšas pievieno muskatriekstu,kanēli,citrona miziņu.
Rīsus nomazgā,aplej ar ūdeni un vāra,kamēr gatavi. Nokāš,nomazgā ar aukstu ūdeni. Rīsus kopā ar biezpienu sakuļ blenderī. Masai pievieno garšvielas,olas,sodu,krējumu,cukuru. Kārtīgi samaisa. pievieno vīnu vai liķieri,augu eļļu,citrona miziņu,miltus un sajauc mīklu. Noliek siltumā uz 1 stundu.
Katliņā sakarsē eļļu,veido pončikus un vāra gatavus. Karstus pārkaisa ar pūdercukuru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru