trešdiena, 2011. gada 25. maijs

Jauno kartupeļu salāti












500 gr jaunie kartupeļi
50 ml skābs krējums
Augu eļļa (ideālā variantā - nerafinēta saulespuķu eļļa)
Citrona sula
Buntīte lociņu un svaigu dillīšu
Sāls,pipari
Nedaudz piedevu pēc gaumes un iespējām (svaigi vai mazsālīti gurķīši,apcepti gaļas gabaliņi - nu kas pie rokas)



Kartupeļus kārtīgi nomazgā un sālsūdenī vāra gatavus.
Gatavo mērcīti - samaisa kopā krējumu,eļļu,citronu sulu,sāli,piparus un sasmalcinātus zaļumus. Eļļu lej tik daudz,kamēr mērcīte ir vēlamajā biezumā.
Gatavos kartupeļus nokāš,nomizo un sagriež kubiņos vai viegli saspaida ar dakšiņu. Pievieno piedevas (gurķīšus vai ko citu),sagatavoto mērcīti un samaisa.
Pasniedz siltus kā patstāvīgu ēdienu vai kā piedevas siltajiem gaļas ēdieniem un grillējumiem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru