svētdiena, 2011. gada 17. jūlijs

Torte ''Lādīte''


Mīkla-
          1 glāze milti
          3 olas
          1/2 glāzes cukurs
          150 gr skābs krējums
          Vaniļa
          Nepilna tējk. soda

Krēms-
          200 gr sviests
          170 gr iebiezinātais piens ar cukuru



Sīrups-
          1/2 glāze ūdens
          1/2 glāzes cukurs
          1 tējk. konjaks

Dekorēšanai-
          pa 20 gr dažādu krāsu kokosskaidiņas
          rieksti,ogas



Biskvīts.
Olas ar cukuru puto,kamēr cukurs izkusis. Pievieno miltus,krējumu,vaniļu,sodu un kārtīgi samaisa. Liek cepamformā un cep 190 grādos. Atdzesē.

Krēms.
Istabas temperatūras sviestu kopā ar iebiezināto pienu puto,kamēr iegūst viendabīgu krēma masu.

Sīrups.
Katliņā uzvāra ūdeni,ieber cukuru un karsē,kamēr cukurs izkusis. Noņem no plīts un pielej konjaku.

Biskvītu sadala divās daļās tā,lai augšējā daļa būtu daudz plānāka par apakšējo. Apakšējai daļai ar nazi un karoti uzmanīgi izņem vidu tā,lai apakša un sieniņas paliktu apm. 1-1/2 cm biezas. Gan augšējo,gan apakšējo daļu apslaka ar sīrupu.

Biskvītu,ko izņem no apakšējās daļas,smalki sadrupina un sajauc ar 1/2 pagatavotā krēma,veido nelielas bumbiņas,apviļā kokosskaidiņās un kārto ''lādītē''.  Uzliek ''vāciņu''. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē ''lādīti''. Izgrezno ar riekstiem un ogām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru