Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
svētdiena, 2011. gada 17. jūlijs
Torte ''Lādīte''
Mīkla-
1 glāze milti
3 olas
1/2 glāzes cukurs
150 gr skābs krējums
Vaniļa
Nepilna tējk. soda
Krēms-
200 gr sviests
170 gr iebiezinātais piens ar cukuru
Sīrups-
1/2 glāze ūdens
1/2 glāzes cukurs
1 tējk. konjaks
Dekorēšanai-
pa 20 gr dažādu krāsu kokosskaidiņas
rieksti,ogas
Biskvīts.
Olas ar cukuru puto,kamēr cukurs izkusis. Pievieno miltus,krējumu,vaniļu,sodu un kārtīgi samaisa. Liek cepamformā un cep 190 grādos. Atdzesē.
Krēms.
Istabas temperatūras sviestu kopā ar iebiezināto pienu puto,kamēr iegūst viendabīgu krēma masu.
Sīrups.
Katliņā uzvāra ūdeni,ieber cukuru un karsē,kamēr cukurs izkusis. Noņem no plīts un pielej konjaku.
Biskvītu sadala divās daļās tā,lai augšējā daļa būtu daudz plānāka par apakšējo. Apakšējai daļai ar nazi un karoti uzmanīgi izņem vidu tā,lai apakša un sieniņas paliktu apm. 1-1/2 cm biezas. Gan augšējo,gan apakšējo daļu apslaka ar sīrupu.
Biskvītu,ko izņem no apakšējās daļas,smalki sadrupina un sajauc ar 1/2 pagatavotā krēma,veido nelielas bumbiņas,apviļā kokosskaidiņās un kārto ''lādītē''. Uzliek ''vāciņu''. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē ''lādīti''. Izgrezno ar riekstiem un ogām.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru