otrdiena, 2011. gada 6. septembris

Karsēta piena un biezpiena kūka



Karsēts piens - 250 ml
Cukurs - (mīklā-100 gr,pildījumā-80 gr) 180 gr
Olas - 2 gb
Sviests - 100 gr
Milti - 300 gr
Cepamais pulveris - 2 tējk.
Biezpiens (18%) - 250 gr
Kartupeļu ciete - 1 ēd.kar.








Karsēto pienu var nopirkt veikalā. Bet,ja ir pieejams labs lauku piens,var pagatavot mājas kārtībā. To dara šādi - 5 litrus piena ielej grāpītī un strauji uzvāra. Tad uz pavisam mazas liesmas karsē apm. 3 stundas. Pienam ir viegli-viegli jāmutuļo. Neizmantot emaljētu grāpīti,jo tādā piens ātri piedegs. Šādi gatavots piens būs vieglā zeltaini brūnā krāsā un ar īpašu krēmīgu garšu.

Istabas temperatūras sviestu samaisa ar cukuru (100 gr).
















Putojot pievieno olas,pienu un ar cepamo pulveri samaisītus miltus.
















Biezpienu kārtīgi saputo ar cukuru (80 gr) un kartupeļu cieti.
















Ar taukvielām ieziestā formā ielej 1/2 mīklas. Ar karoti izliek biezpiena ''saliņas''.
















Pārlej ar atlikušo mīklu.
















Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru