sestdiena, 2012. gada 21. janvāris

Ar saldo krējumu cepti kartupeļi


Kartupeļi - 1-1.25 kg
Salds krējums 33% - 1.5 glāzes
Piens - 1.5 glāzes
Cietais siers - 150 gr
Sāls,dilles - pēc garšas
Sviests formas ieziešanai









Kartupeļus nomizo,sagriež 1 cm biezās ripiņās un kārto ar sviestu izziestā formā. Krējumu sajauc ar pienu,pievieno sāli un pārlej kartupeļiem. Liek cepeškrāsnī 200 grādos un cep,kamēr pazūd šķidrums. Tad samazina temperatūru līdz 160 grādiem un cep,kamēr kartupeļi gatavi. Beigās pārkaisa sarīvētu sieru un cep līdz brūnai garoziņai. Pasniedzot pārkaisa ar dillītēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru