trešdiena, 2012. gada 18. janvāris

Rupjmaizes kārtojums*


250 gr rupjmaizes rīvmaizes
300 gr ogu mērce (no svaigām vai saldētām ogām un svaigas piparmētras)
250 g svaigu ogu – kurām ir sezona
300 g svaigu ogu – mērcei
60 g cukura
1 l salda krējuma








Kā ikvienam rupjmaizes kārtojumam, arī šim labāk izmantot rupjmaizes rīvmaizi, kas ir samalta nevis pulverī, bet nedaudz rupja, jo tad labāk var just tieši rupjmaizes garšu un sajust struktūru. Tādu rīvmaizi gan ir grūti atrast, bet vari meklēt tirgū vai pagatavot pats.

 Sakarsē krāsni 200 gr karstu. Uz plāts liek rīvmaizi,apgrauzdē un atdzesē.
Ogu mērcei samal vai sablenderē svaigas ogas, apmēram 100 g cukura (atkarīgs no zemeņu salduma) un svaigas piparmētras lapiņas.
Sagriez svaigās ogas un iecilā ogu mērcē. Pusi ogu mērces sajauc ar apgrauzdēto rīvmaizi.
Viegli saputo saldo krējumu ar cukuru. Rīvmaizei pievieno 1 tējkaroti kanēļa.
Kārto desertu. Kārtās traukā liec: rīvmaizi ar ogu mērci, ogu mērci un  tad putukrējumu. Procesu atkārto 2–3 reizes. Jo ilgāk pirms pasniegšanas paturēsi ledusskapī,  jo labāk. Pasniedzot dekorē ar svaigām ogām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru