sestdiena, 2012. gada 21. janvāris

Borodinas pankūkas*

Lai izceptu 8 pankūkas,būs nepieciešams:

Mīklai:
150 gr rudzu milti
500 ml kefīra vai rugušpiena
2 olas
1 ēd.kar. cukurs
šķipsniņa sāls
1 ēd.kar. augu eļla
1/2 tējk. dzeramā soda

Cepšanai:
300 gr cauraugušas kūpinātas krūtiņas
1 tējk. koriandra graudu
1 tējk. ķimenes
daži graudiņi melno piparu







 Mīklai paredzētos produktus,izņemot sodu,sakuļ ar mikseri vai sablenderē. Atstāj pusstundu,lai uzbriezt. Ja mīkla paliek pārāk bieza,pielej ūdeni un samaisa. Pirms pašas cepšanas iemaisa sodu.

Garšvielas viegli saberž piestā vai ieliek virtuves dvielītī un nedaudz sadauza argaļas āmuriņu. Tad uzber uz sakarsētas sausas pannas un nedaudz pagrauzdē,lai sāk izdalīties aromāti,izber uz šķīvīša.

Kūpināto krūtiņu sagriež smalkos kubiņos un sadalā tik daļās,cik pankūkas paredzēts cept. Sakarsētā pannā liek vienu daļu krūtiņas gabaliņus un apcep brūnus. Pievieno šķipsniņu garšvielu un vēl pavisam nedaudz pacep. Tad visam pāri lej pankūku mīklu un cep no abām pusēm gatavu. Pankūkām jāsanāk diezgan biezām. Nākošās pankūkas cep tāpat kā pirmo.

Pasniedz ar krējumu un eļļā viegli apceptiem ķirštomātiem




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru