otrdiena, 2012. gada 31. janvāris

Maltās gaļas ''ligzdiņas'' ar paipalu olām


Maltā gaļa - 0.5 kg
Burkāni - 100 gr
Sīpoli - 100 gr
Rīvmaize - 100 gr
Vistas olas - 2 gb
Siers - 50 gr
Sviests - 30-40 gr
Puse tomāta
Pipari,sāls
Paipalu olas - tik,cik ''ligzdiņas'' ieplānots veidot.






Burkānus sarīvē uz smalkas rīves. Sīpolus smalki sagriež un uz pannas sviestā cep,kamēr paliek caurspīdīgi. Malto gaļu,burkānus,sīpolus,vistas olas,rīvmaizi,sāli un piparus samīca viendabīgā masā.
Cepešplāti ieziež ar sviestu. No gaļas masas veido vistas olas izmēra bumbiņas. Ar īkšķi bumbiņā iespiež padziļinājumu. Kārto uz cepešplāts. Katrā ''ligzdiņā'' ieliek gabaliņu siera un gabaliņu tomāta. Paipalu olām pārsit čaulu un saturu uzmanīgi,lai nesaplīst dzeltenums,ielej ''ligzdiņā'',uzber sāli.. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos gatavas - apm.45-60 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru