Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
sestdiena, 2012. gada 28. janvāris
Ātrais apelsīnu deserts ar kanēli*
Apelsīni - 2 gb
Citronu sula - 2 ēd.kar.
Cukurs (vai medus) - 1 ēd.kar.
Kanēlis - 1/4 tējk.
Apelsīnus ar nazi nomizo tā,lai nepaliktu baltās daļas un plēvītes.
Tad pārgriež uz pusēm un sagriež apmēram puscentimetra biezās pusšķēlītēs.
Visas šīs manipulācijas vajag darīt uz šķīvja,lai nepazaudētu sulu,kas rodas griežot.
Apelsīnu sulai šķīvī (apm.2 ēd.kar.) pievieno tikpat daudz - 2 ēd.kar. citronu sulu,cukuru(medu),kanēli un samaisa.
Apelsīnu šķēlītes kārto uz šķīvja un pārlej ar sulas mērcīti. Ļauj,lai 10-15 munūtes ievelkas un - ķeras pie mielošanās!!!
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru