otrdiena, 2012. gada 10. janvāris

Šokolādes torte


Milti - 3 glāzes
Cukurs - 2 glāzes
Cepamais pulveris - 1 paciņa
Kakao - 6 ēd.kar.
Šķīstošās kafijas pulveris - 2 tējk.
Olas - 2 gb
Piens - 1 glāze
Vaniļa
Augu eļļa - 1/2 glāzes
Verdošs ūdens - 1 glāze

Krēmam - 200 ml saldā krējuma
              -100 gr šokolādes








Olas sakuļ,pievieno augu eļļu,kārtīgi samaisa. Pielej pienu,pievieno vaniļu,cepamo pulveri,miltus,cukuru,kakao,kafijas pulveri un samaisa viendabīgu masu. Uzvāra glāzi ūdens un uzreiz,vēl burbuļojošu pielej mīklai,samaisa. Mīkla sanāks diezgan šķidra. Lej formā un cep gatavu. Biskvīts sanāks diezgan biezs,apm. 8 cm. Atdzesē,sagriež 2 vai 3 daļās.

Krēms.
Krējumu uzvāra,noņem no plīts,pieber salauztu šokolādi,samaisa,lai šokolāde izkūst un liek ledusskapī,lai kārtīgi atdziest. Pēc tam ar mikseri puto,kamēr veidojas stingras putas.

Biskvīta kārtas samitrina ar kakao-iebiezinātā piena maisījumu. Starp kārtām biezā kārtā ziež krēmu. Dekorē ar krēmu un pēc vēlēšanās ar augļiem un rīvētu šokolādi.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru