Batons (var arī Franču maizi),
Siers - 100 gr
Mīksts sviests - 100 gr
2-3 daiviņas ķiploka
Dilles un pētersīļi - pēc garšas
Sieru sarīvē,ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi. Zaļumus smalki sagriež. Sieru,ķiplokus un zaļumus samaisa kopā ar sviestu.
Batonā veido iegriezumus ik pēc 1 cm,bet griež tā,lai apakšā šķēles turētos kopā. Iegriezumos pilda siera masu. Ja vēlas,iegriezumos var ievietot arī šķiņķa vai desas šķēlītes.Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Sagatavoto batonu ietin folijā,liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Tad foliju atloka un cep vēl 5 minūtes,lai iegūtu brūnu garoziņu.
perfekti veco maizīti sacept vai rupjmaisi šadā pat veidā
AtbildētDzēst