svētdiena, 2012. gada 25. marts

Maltās gaļas ''gredzens'' ar olām

Maltā gaļa - 1 kg
Baltmaize - 250 gr
Piens - 500 ml
Olas - 2 gb
Vārītas paipalu olas - 20 gb (var izmantot vārītas vistas olas,bet tad attiecīgi mazāk)
Saišķis pētersīļu zaļumu
Liels sīpols
Burkāns
Ķiploki - 3 daiviņas
Augu eļļa - 2 ēd.kar.
Sāls,pipari
Kārtainā mīkla - apm.250 gr




Maizi izmērcē pienā,viegli nospiež lieko šķidrumu un pievieno maltajai gaļai. Burkānus,sīpolus un ķiplokus sasmalcina blenderī.
















Uz pannas sakarsētā eļļā apcep,atdzesē un liek pie maltās gaļas.
















Pievieno smalki sagrieztus pētersīļus,2 olas.
















Samīca viendabīgu masu.
















Cepamajā formā ieklāj cepampapīru,nedaudz ieziež ar eļļu. Daļu maltās gaļas kārto formā gredzena veidā. Virsū vienādos attālumos izkārto vārītās paipalu vai vistas olas.
















Virsū liek atlikušo gaļu.
















Veido glītu gredzenu.
















Mīklu viegli izrullē,ar robotu rullīti sagriež strēmelītēs un kārto uz gredzena vienādos attālumos.
















No atlikušās mīklas izgriež garenas formas lapiņas.
















Pabeidz dekorēšanu. Visu pārziež ar sakultu olu.
















Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos un cep 40 minūtes. Ja mīkla sāk sacepties par daudz,pārklāj ar cepampapīru vai foliju.


2 komentāri:

  1. originals viltotais zakis

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas gan! Pagatavošana nav nemaz tik sarežģīta,bet ciemiņus pārsteigt gan izdosies!

      Dzēst