Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
sestdiena, 2012. gada 24. marts
Želejas olas*
Olām izsit resnajā galā caurumus,saturu izlej bļodiņā,čaumalu izmazgā. Pilda ar zaļumiem,kukurūzu,zaļajiem zirnīšiem,sasmalcinātu šķiņķi vai desu,Krabju nūjiņām,marinētām vai ceptām sēnēm - kas nu kuram garšo. Visu pārlej ar želeju.
Želejai izvāra buljonu (var no buljona kubiņiem) un pievieno uzbriedinātu un izkausētu želantīnu,rēķinot 30 gr želantīna uz 1 litru buljona.
Sagatavotās oliņas liek ledusskapī uz pāris stundām,lai sacietē. Pirms pasniegšanas noloba čaumaliņu un kārto uz šķīvja.
Līdzīgi gatavo arī saldās želejoliņas. Pildīt var ar ogām,augļu gabaliņiem. Gatavo saldo želeju no kompota sīrupa. Želantīnu liek tādās pat proporcijās - 30 gr uz 1 litru sīrupa.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru