pirmdiena, 2012. gada 19. marts

Salāti ''A la hamburgers''



Maltā gaļa - 100 gr
Ķirštomāti - 5 gb
Lapu salāti (sasmalcināti) - 2 saujas
Marināts gurķis - 1 gb
Sarkanais sīpols - 1 gb
Hamburgera bulciņa - 1 gb ( var izmantot dažas šķēles baltmaizes)
Vārītas olas - 1-2 gb
Olīveļļa - 4 ēd.kar.
Etiķis (ābolu vai vīna) 1 ēd.kar.
Sinepes - 1 tējk.
Sāls,pipari
Ķiploki - 1 daiviņa







Gatavošanu sāk ar mērci. Etiķim pieber sāli un maisa,kamēr sāls izkūst. Pielej eļļu,pieliek sinepes,piparus un maisa,kamēr iegūta krēmveida mērcīte.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Maltajai gaļai pievieno sāli,garšvielas un kārtīgi samīca. Veido mazītiņas bumbiņas,liek cepamformā un sakarsētā cepeškrāsnī cep 15 minūtes. Ja vēlas,frikadelītes var cept arī pannā uz plīts.




















Hamburgera bulciņu (vai baltmaizi) sagriež kubiņos. Pannā ielej nedaudz eļļas,uzkarsē. Ķiploku sagriež kubiņos,eļļā apcep un uzmanīgi izņem no pannas - vairāk ķiploku nevajadzēs. Aromātiskajā eļļā apgrauzdē baltmaizes kubiņus.




















 Olu un gurķus sagriež ripiņās,ķirštomātus uz pusēm.













 Sarkanos sīpolus sagriež gredzenos.













 Uz šķīvja uzber saplūkātus salātus,gurķus,olas,sīpolus,karstas frikadelītes un grauzdiņus. Visu pārlej ar pagatavoto mērcīti.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru