trešdiena, 2012. gada 14. marts

Šokolādes-cepumu kūka ar iebiezināto pienu

PAMATNEI
Cepumi - 250 gr
Rūgta šokolāde - 200 gr
Sviests - 100 gr
Vārīts iebiezinātais piens - 1/2 bundžas
Saldais krējums - 1/2 glāzes

PILDĪJUMAM
Saldais krējums - 500 ml
Paciņa sausā vaniļas pudiņa (80 gr)
Vārīts iebiezinātais piens - 2 ēd.kar.

GLAZŪRAI
Rūgtā šokolāde - 150 gr
Saldais krējums - 150 ml
Sviests - 50 gr




Grāpītī liek saldo krējumu (1/2 glāzes),šokolādi (200 gr),sviestu (100 gr),vārīto iebiezināto pienu (1/2 bundžas),uzkarsē un nepārtraukti maisot karsē,kamēr iegūst viendabīgu masu.




















Cepumus ne pārāk smalki salauž un sajauc ar savārīto masu.




















Formu izklāj ar cepampapīru,liek iekšā cepumu masu un nolīdzina.




















Pildījumam 500 ml saldo krējumu puto kopā ar sauso vaniļas pudiņu un beigās iemaisa 2 ēd.kar. vārītā iebiezinātā piena.




















Iegūto masu klāj uz cepumu pamatnes.




















 Nolīdzina. Liek ledusskapī uz pāris stundām vai saldētavā uz stundu.




















Gatavo glazūru. Grāpītī nepārtraukti maisot karsē šokolādi (150 gr),saldo krējumu (150 ml) un sviestu (50 gr) kamēr iegūst viendabīgu masu. Nedaudz atdzesē. Izņem no ledusskapja kūku,pārlej glazūru un liek atpakaļ ledusskapī,lai glazūra sacietē.




















Dekorē. Konditorejas piedurknē vai papīra tūtiņā pilda vārīto iebiezināto pienu un uz kūkas veido rakstus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru