piektdiena, 2012. gada 30. marts

Vistas zupa ar ķīnas kāpostiem, gurķiem un sēnēm


Vistas gaļa - 500 gr
Šampinjoni - 300 gr
Ķīnas kāposts - 1 galviņa
Gurķis - 1 gb
Ķiploki - 1 daiviņa
Svaiga ingvera sakne - 1/2 cm
Sojas mērce - 2 ēd.kar.
Kurkuma - 1/2 tējk.
Malti asie pipari - 1/4 tējk.
Augu eļļa - 1.5 ēd.kar.
Pa šķipsniņai sāls un muskatrieksts




Sēnes sagriež plānās šķēlītēs,ķiploku - smalkos kubiņos. Ingversakni sarīvē. Gurķi nomizo,sagriež gareniski 3 daļās,tad katru daļu salmiņos. Liek kāstuvītī,pieber sāli,samaisa un atstāj uz 10 minūtēm,tad viegli nospiež lieko šķidrumu. Kāpostus smalki sagriež.
Kastrolītī ieber sēnes,pielej 1 litru ūdens,uzvāra un turpina vārīt 7 minūtes. Kamēr sēnes vārās,gaļu sagriež smalkās sloksnītēs un uz lielas uguns pannā cep 4 minūtes,pievieno ķiploku,ingveru,samaisa un tūlīt pievieno zupai. Samaisa,pievieno sojas mērci,kurkumu,muskatriekstu,asos piparus,vēlreiz samaisa un vāra 5 minūtes bez vāka. Pievieno gurķus,kāpostus,samaisa un ņem nost no plīts. Uzliek vāku un ļauj 3 minūtes ievilkties. Samaisa,lej šķīvjos,pārkaisa ar zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru