Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
piektdiena, 2012. gada 30. marts
Vistas zupa ar ķīnas kāpostiem, gurķiem un sēnēm
Vistas gaļa - 500 gr
Šampinjoni - 300 gr
Ķīnas kāposts - 1 galviņa
Gurķis - 1 gb
Ķiploki - 1 daiviņa
Svaiga ingvera sakne - 1/2 cm
Sojas mērce - 2 ēd.kar.
Kurkuma - 1/2 tējk.
Malti asie pipari - 1/4 tējk.
Augu eļļa - 1.5 ēd.kar.
Pa šķipsniņai sāls un muskatrieksts
Sēnes sagriež plānās šķēlītēs,ķiploku - smalkos kubiņos. Ingversakni sarīvē. Gurķi nomizo,sagriež gareniski 3 daļās,tad katru daļu salmiņos. Liek kāstuvītī,pieber sāli,samaisa un atstāj uz 10 minūtēm,tad viegli nospiež lieko šķidrumu. Kāpostus smalki sagriež.
Kastrolītī ieber sēnes,pielej 1 litru ūdens,uzvāra un turpina vārīt 7 minūtes. Kamēr sēnes vārās,gaļu sagriež smalkās sloksnītēs un uz lielas uguns pannā cep 4 minūtes,pievieno ķiploku,ingveru,samaisa un tūlīt pievieno zupai. Samaisa,pievieno sojas mērci,kurkumu,muskatriekstu,asos piparus,vēlreiz samaisa un vāra 5 minūtes bez vāka. Pievieno gurķus,kāpostus,samaisa un ņem nost no plīts. Uzliek vāku un ļauj 3 minūtes ievilkties. Samaisa,lej šķīvjos,pārkaisa ar zaļumiem.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru