sestdiena, 2012. gada 10. marts

Vistas aknu pastēte ar apelsīnu un brūkleņu želeju



Vistu akniņas - 450 gr
Sviests - 125 gr
Sīpols - 1 gb
Sāls - 1/2 tējk.
Timiāns (kaltēts) 1/4 tējk.
Muskatrieksts (rīvēts) - 1/8 tējk.
Malti melnie pipari - 1/8 tējk.
Brendijs (konjaks,vermuts) - 4 ēd.kar.
Apelsīnu un brūkleņu želeja






Apelsīnu želejai - svaigi spiesta apelsīnu sula - 75 ml
                        -cukurs - 1/4 tējk.
                        -želantīns - 1/2 tējk

Brūkleņu želejai - brūklenes - 75 gr
                         -ūdens - 50 ml
                         -cukurs - 1/2 tējk.
                         -želantīns - 1/2 tējk.

Akniņas nomazgā,uz virtuves dvielīša nosusina. Pannā izkausē apm. 15 gr sviesta.
Sīpolus smaki sagriež,liek uz pannas un apm. 1 minūti pasautē.
















Pievieno akniņas,timiānu,muskatriekstu,piparus un uz straujas uguns maisot cep 5-7 minūtes. Pielej brendiju,pieber sāli un sautē vēl 1/2 minūtes.














Noņem no plīts,visu pannas saturu liek blenderī un kārtīgi sablenderē.Pievieno mīkstu istabas temperatūras sviestu un vēlreiz kārtīgi sablenderē.

















Sadala 2 daļās,saliek formiņās un ledusskapī atdzesē.















Želantīnu iemaisa aukstā apelsīnu sulā,15 minūtes ļauj uzbriest. Tad liek uz plīts un maisot karsē,kamēr želantīns izkusis. Pievieno cukuru,samaisa,kamēr cukurs izkusis,nedaudz padzesē un pārlej pastētei.



 










Brūkleņu želejai želantīnu aplej ar pāris karotēm ūdens. Brūklenes ar ūdeni kārtīgi savāra un tad izberž caur sietu. Ja nepieciešams - pielej vēl nedaudz ūdens,lai sanāktu 75 ml. Želantīnu un cukuru savieno ar brūklenēm,pakarsē,kamēr želantīns izkusis,nedaudz padzesē un pārlej pastētei.














Pastētes liek ledusskapī,lai sacietē želeja.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru