otrdiena, 2012. gada 10. aprīlis

Apelsīnu nektārs*


Apelsīni - 2 gb
Cukurs - 0.5 kg
Citronskābe - 1 deserta karote (vai arī pēc garšas)
Ūdens - 4 litri












Apelsīnus aplej ar verdošu ūdeni,dažas minūtes patur,tad ar dvielīti kārtīgi noberž un uz 3 stundām liek saldētavā. Izņem no saldētavas,sagriež gabaliņos (ar visu mizu) un sablenderē. Grāpītī ielej 5 litrus ūdens,pievieno sablenderētos apelsīnus,uzvāra. Pieber cukuru,citronskābi un maisot vāra,kamēr cukurs izkusis. Izkāš caur marlīti un atdzesē. Viss!!!

Ja vēlas - pārpalikušajiem biezumiem pielej nedaudz ūdens,pieber cukuru un nedaudz citronskābes un savāra. Sanāk lieliska un aromātiska piedeva pankūkām. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru