Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis
''Majonēze''*
Majonēze (es izmantoju Spilvas ''Brokastu'')- 2 glāzes
Buljons (gaļas,dārzeņu vai no kubiņiem gatavots) - 3 glāzes
Želatīns - 3 ēd.kar.
Sāls
Garšvielas - pēc vēlēšanās
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm,lai uzbriezt. Buljonu ar garšvielām un sāli uzvāra,noņem no plīts un pieliek uzbriedināto želatīnu. Maisa,kamēr želatīns izkusis. Atdzesē līdz apmēram 50 grādiem,tad pievieno majonēzi. Ar mikseri visu kārtīgi samaisa un noliek ledusskapī,lai atdziest. Kad masa sāk želēt,izņem no ledusskapja un ar mikseri kārtīgi sakuļ. Liek atpakaļ ledusskapī līdz pilnīgai saželēšanai.
Šadā veidā par lētu naudu iegūstam lielisku piedevu aukstajam galdam - visur,kur nepieciešama majonēze. Siltajiem ēdieniem gan nederēs,jo želatīns izkusīs.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru