otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis

''Majonēze''*


Majonēze (es izmantoju Spilvas ''Brokastu'')- 2 glāzes
Buljons (gaļas,dārzeņu vai no kubiņiem gatavots) - 3 glāzes
Želatīns - 3 ēd.kar.
Sāls
Garšvielas - pēc vēlēšanās 










Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm,lai uzbriezt. Buljonu ar garšvielām un sāli uzvāra,noņem no plīts un pieliek uzbriedināto želatīnu. Maisa,kamēr želatīns izkusis. Atdzesē līdz apmēram 50 grādiem,tad pievieno majonēzi. Ar mikseri visu kārtīgi samaisa un noliek ledusskapī,lai atdziest. Kad masa sāk želēt,izņem no ledusskapja un ar mikseri kārtīgi sakuļ. Liek atpakaļ ledusskapī līdz pilnīgai saželēšanai.
Šadā veidā par lētu naudu iegūstam lielisku piedevu aukstajam galdam - visur,kur nepieciešama majonēze. Siltajiem ēdieniem gan nederēs,jo želatīns izkusīs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru