svētdiena, 2012. gada 10. jūnijs

Zaļie salāti ar zemenēm


Sauja zaļo salātu lapu
Siers Mocarella - 150 gr
Zemenes - 250 gr
Mango - 1/2 gb (var aizvietot ar persikiem vai nektarīniem)
Lociņi
Ciedru rieksti - 3 ēd.kar.
Baltais balzāmetiķis - 3 ēd.kar.
Ūdens - 1 ēd.kar.
Olīveļļa - 4 ēd.kar.
Sāls,cukurs,pipari - pēc garšas







Salātu lapas un lociņus nomazgā un ar papīra dvielīti nosusina sausus. Salātus ar rokām splucina smalkos gabaliņos,lociņus sīki sagriež. Mocarellu sagriež kubiņos. Zemenes nomazgā,nosusina un sagriež četrās daļās. Mango sagriež kubiņos.
Balzāmetiķim pievieno ūdeni,olīveļļu,sāli,cukuru,piparus un visu kārtīgi samaisa.
Visas salātu sastāvdaļas liek bļodā,pielej sagatavoto mērcīti un uzmanīgi samaisa. Kārto uz šķīvja,pārkaisa ar viegli apgrauzdētiem ciedru riekstiņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru