Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
svētdiena, 2013. gada 24. februāris
Skabu kāpostu, kartupeļu un zaļo zirnīšu salāti
Skābi kāposti - 200 gr.
Vārīti kartupeļi - 2 gb. Ļoti labi noder pārpalikums no iepriekšējās dienas maltītes.
Zaļie zirnīši - 4 ēd.kar.
Sasmalcināti lociņi - 3 ēd.kar.
Sinepes - 1 tējk.
Augu eļļa - 3 ēd.kar.
Malti melnie pipari
Kartupeļus sagriež nelielos kubiņos.
Es parasti ar skābajiem kāpostiem rīkojos šādi - kārtīgi nospiežu lieko šķidrumu un tad to saspiesto kāpostu bumbuli uz gaļas dēlīša ar nazi sagriežu apm. 1-2 cm biezās šķēlēs. Šādi sagatavoti kāposti salātos nestaipīsies garās strēmelēs,bet būs forši mazi gabaliņi.
Sinepes,eļļu un piparus sakuļ viendabīgā mērcītē,pievieno kāpostiem,kartupeļiem,zirnīšiem,lociņiem un visu kārtīgi samaisa.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru