svētdiena, 2013. gada 24. februāris

Skabu kāpostu, kartupeļu un zaļo zirnīšu salāti


Skābi kāposti - 200 gr.
Vārīti kartupeļi - 2 gb. Ļoti labi noder pārpalikums no iepriekšējās dienas maltītes.
Zaļie zirnīši - 4 ēd.kar.
Sasmalcināti lociņi - 3 ēd.kar.
Sinepes - 1 tējk.
Augu eļļa - 3 ēd.kar.
Malti melnie pipari





 


Kartupeļus sagriež nelielos kubiņos.
Es parasti ar skābajiem kāpostiem rīkojos šādi - kārtīgi nospiežu lieko šķidrumu un tad to saspiesto kāpostu bumbuli uz gaļas dēlīša ar nazi sagriežu apm. 1-2 cm biezās šķēlēs. Šādi sagatavoti kāposti salātos nestaipīsies garās strēmelēs,bet būs forši mazi gabaliņi.
Sinepes,eļļu un piparus sakuļ viendabīgā mērcītē,pievieno kāpostiem,kartupeļiem,zirnīšiem,lociņiem un visu kārtīgi samaisa.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru