otrdiena, 2012. gada 31. jūlijs

Šokolādes pīrāgs ar avenēm*


Sviests - 120 gr
Cukurs - 1 glāze
Olas - 2 gb
Milti - 350 gr
Cepamais pulveris - 1 tējk.
Vaniļas cukurs - 2 tējk.
Kakao - 3-4 ēd.kar.
Kefīrs - 200 ml
Avenes - 1 glāze
Virskārtai  -cukurs - 6 ēd.kar.
                 -milti - 2 ēd.kar.
                 -sviests - 4 ēd.kar.
                 -skābs krējums - 150 ml
                 -ola
                 -vaniļas cukurs


Miltus samaisa ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Istabas temperatūras sviestu un cukuru kārtīgi saputo. Nepārtraucot putošanu pa vienai pievieno olas. Sviesta-olu masu savieno ar miltu maisījumu,pielej kefīru,kakao un kārtīgi samaisa. Mīklu lej ietaukotā formā,pa virsu kārto avenes (vai arī citas ogas). Virskārtai paredzētos produktus kārtīgi saputo un pārlej šokolādes kārtai. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Pīrāgu atdzesē formā,tad griež gabaliņos un mielojas. Lieliski garšo ar pienu.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru