pirmdiena, 2013. gada 25. marts

Pildītas šokolādes olas


Šokolādes olas - 5-6 gb

Svaigais krējuma siers - 150 gr
Pūdercukurs - 30 gr
Citrona sula - 1/2 tējk.
Vaniļa
Saldais krējums - 1/2 glāzes

Persiku vai aprikozu džems - 2 ēd.kar.
Sviests - 15 gr
Svaiga apelsīnu sula - 2 tējk.











Vispirms pagatavo džema pildījumu. Džemu kopā ar sviestu un apelsīnu sulu liek katliņā un uz nelielas uguns karsē,nepārtraukti maisot,kamēr sviests izkusis un masa paliek viendabīga. Liek ledusskapī,lai kārtīgi atdziest.
Svaigo sieru sajauc ar citrona sulu,pūdercukuru,vaniļu un ar mikseri kārtīgi saputo. Atsevišķi saputo putukrējumu un uzmanīgi smaisa kopā ar siera masu.
Šokolādes olām nedaudz atlauž vienu galu,liek olu trauciņā un pilda ar krējuma masu. Vidū ar tējkaroti uzmanīgi ieliek džema pildījumu. Trauciņus liek ledusskapī,lai kādu stundu ''atpūšas''.
Šādas olas var pagatavot iepriekš un glabāt saldētavā. Tādā gadījumā katru olu ieliek plēves maisiņā vai ietin pārtikas plēvē - tas nepieciešams,lai olas nepieņemtu saldētavas apkārtējos aromātus. Pirms pasniegšanas šādas olas atliek tikai atsaldēt.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru