Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
pirmdiena, 2013. gada 25. marts
Pildītas šokolādes olas
Šokolādes olas - 5-6 gb
Svaigais krējuma siers - 150 gr
Pūdercukurs - 30 gr
Citrona sula - 1/2 tējk.
Vaniļa
Saldais krējums - 1/2 glāzes
Persiku vai aprikozu džems - 2 ēd.kar.
Sviests - 15 gr
Svaiga apelsīnu sula - 2 tējk.
Vispirms pagatavo džema pildījumu. Džemu kopā ar sviestu un apelsīnu sulu liek katliņā un uz nelielas uguns karsē,nepārtraukti maisot,kamēr sviests izkusis un masa paliek viendabīga. Liek ledusskapī,lai kārtīgi atdziest.
Svaigo sieru sajauc ar citrona sulu,pūdercukuru,vaniļu un ar mikseri kārtīgi saputo. Atsevišķi saputo putukrējumu un uzmanīgi smaisa kopā ar siera masu.
Šokolādes olām nedaudz atlauž vienu galu,liek olu trauciņā un pilda ar krējuma masu. Vidū ar tējkaroti uzmanīgi ieliek džema pildījumu. Trauciņus liek ledusskapī,lai kādu stundu ''atpūšas''.
Šādas olas var pagatavot iepriekš un glabāt saldētavā. Tādā gadījumā katru olu ieliek plēves maisiņā vai ietin pārtikas plēvē - tas nepieciešams,lai olas nepieņemtu saldētavas apkārtējos aromātus. Pirms pasniegšanas šādas olas atliek tikai atsaldēt.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru