otrdiena, 2013. gada 7. maijs

Pavasarīgi salātiņi

 
Gurķis
Daikons
Svaigas dillītes
Majonēze (krējums,jogurts...)






















Gurķi un daikonu sagriež smalkos salmiņos (vai arī sarīvē uz ļoti rupjas rīves), dillītes smalki sagriež. Visu sajauc kopā ar majonēzi (krējumu,jogurtu...), pēc garšas pieber sāli.
Viss. Mielojamies!!!

2 komentāri:

  1. Atbildes
    1. Daikons ir populars dārzenis Japānā. Baltais garais dārzenis pieder redīsu dzimtai. Tas ir viens no vecākajiem dārzeņiem japāņu virtuvē. Daikons tika izmantots jau 8. gs. Daikons ir arī viens no daudzpusīgāk lietojamiem dārzeņiem - to var pievienot zupām, salātiem, sautēt, izmantot kā garnējumu sašimi. Marinētā veidā to sauc par takuanu un izmanto suši pagatavošanai. Daikons aug Japānā visu cauru gadu, un tam ir vairāki paveidi, kas atšķiras ar izmēru, nokrāsu, lielumu. Daikona aromāts ir tāds pats kā redīsam, bet garša nedaudz asāka. 95% no dārzeņa sastāva ir ūdens.

      Dzēst