otrdiena, 2014. gada 27. maijs

''Spätzle'' - vācu klimpiņas


Milti - 200 gr
Olas - 2 gb
Piens - 50 ml
Ūdens - 50 ml
Sāls














Samaisa mīklu. Tai jābūt ne pārāk šķidrai, bet arī ne pārāk cietai.
Grāpītī uzvāra ūdeni, pieber sāli. Klimpiņu gatavošanai ir speciāla ierīce. Ja tādas nav, mīklu nelielām porcijām liek caurdurī vai tvaicēšanas katliņa caurumotajā daļā un ar karoti izberž cauri tieši katliņā. Vāra 2 minūtes pēc uzpeldēšanas.
Pasniedz kā piedevu dažādiem gaļas ēdieniem vai arī kā patstāvīgu ēdienu ar kausētu sviestu un rīvētu sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru