Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
otrdiena, 2014. gada 27. maijs
''Spätzle'' - vācu klimpiņas
Milti - 200 gr
Olas - 2 gb
Piens - 50 ml
Ūdens - 50 ml
Sāls
Samaisa mīklu. Tai jābūt ne pārāk šķidrai, bet arī ne pārāk cietai.
Grāpītī uzvāra ūdeni, pieber sāli. Klimpiņu gatavošanai ir speciāla ierīce. Ja tādas nav, mīklu nelielām porcijām liek caurdurī vai tvaicēšanas katliņa caurumotajā daļā un ar karoti izberž cauri tieši katliņā. Vāra 2 minūtes pēc uzpeldēšanas.
Pasniedz kā piedevu dažādiem gaļas ēdieniem vai arī kā patstāvīgu ēdienu ar kausētu sviestu un rīvētu sieru.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru