Ir nu gan karstumiņš!!!
Un tā sēžot piespiedu bezdarbībā - nu ko tu, cilvēks, tādā svelmē vari
dārzā, vēl jo vairāk - siltumnīca pastrādāt, sāku sapņot par kautko
aukstu un atspirdzinošu. Un tika radīts rabarberu saldējums.
Pagatavojams gana viegli, arī laiku pārāk daudz neprasa. Visilgāk nākas gaidīt, kamēr viss šitas skaistums sasalst.
Tātad - būs nepieciešams:
500 ml salds krējums
300 gr rabarberi
1 glāze cukurs (glāze - 300 ml)
4 olas
vaniļa
10 gr želatīns
sauja mandeļu plēksnīšu
Vispirms veicam sagatavošanās darbiņus.
Želatīnu aplej ar 100 ml ūdens (vai piena), samaisa un noliek lai uzbriezt.
Rabarberus nomizo, sagriež ne pārāk mazos gabaliņos, pielej dažas
karotes ūdens un nedaudz pasautē. Es rabarberus uz 3 minūtēm ieliku
mikrenītē - tad ūdeni nevajag. Karstiem pieber apmēram 1/3 glāzes cukura
un noliek atdzesēties. Es dzesēšanai izmantoju saldētavu - tā iet
ātrāk!
Mandeles uz pannas viegli apgrauzdē.
Kad rabarberi atdzisuši, darbojamies tālāk.
Olas kopā ar cukuru un vaniļu saputo stingrās putās. Baltumu no
dzeltenuma neatdala - puto kopā. Lai iegūtu vēlamo rezultātu, jāputo
vismaz 5-7 minūtes.
Krējumu saputo stigrās putās.
Želatīnu ūdens peldē izkausē. Var kausēt arī mikrenītē - tā būs ātrāk. Lej putukrējumā, kārtīgi samaisa.
Pievieno saputotās olas, visu vēlreiz kārtīgi samaisa.
Kā pēdējos iemaisa rabarberus.
Lej traukā, pārkaisa mandeles un - prom uz saldētavu!!!
Kad viss kārtīgi sasalis - mielojamies!!!
Lai izdodas un labi garšo!!!
Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru