piektdiena, 2014. gada 12. decembris

Mandarīnu pīrāgs


Cukurs - 1 glāze (1/2 glāze-mīklai, 1/2 glāze-sīrupam)
Ūdens - 1 glāze
Mandarīni - 10 gb (1-rotāšanai, 1-sīrupam, 3-biezenim, 5-pildījumam)
Olas - 4 gb
Manna - 1 glāze

Pūdercukurs - 1/2 glāzes
Olas baltums - 1 gb
Rieksti, šokolāde





Mani mazliet mulsina tikai tas, ka netiek izmantoti milti, bet manna. Bet nu es tā domāju - var jau mannas vietā bērt arī miltus.



















No 3 mandarīniem norīvē miziņas dzelteno daļu. Tad mandarīnus nomizo un sablenderē biezenī.















No ūdens un 1/2 glāzes cukura uzvāra sīrupu. Pildījumam paredzētos 5 mandarīnus nomizo, sadala daiviņās, pievieno sīrupam un uz mazas uguns vāra 3-5 minūtes.
Ar putu karoti mandarīnu šķēlītes izņem no sīrupa, liek uz šķīvja un atdzesē.


















Olu dzeltenumus kārtīgi saputo ar 1/2 glāzi cukura. Pieliek sarīvēto miziņu.

















Pieber mannu, pievieno mandarīnu biezeni un visu samaisa. Atstāj uz 5 minūtēm, lai uzbriezt manna.

















Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.


















Ietaukotā formā liek pusi mīklas. Virsū kārto sīrupā izvārītās mandarīna šķēlītes.















Pārlej ar otru pusi mīklas.














Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 20-30 minūtes - atkarīgs no cepeškrāsns.














Pa to laiku, kamēr pīrāgs cepas, pabeidzam gatavot sīrupu. Sīrupā, kurā vārījās mandarīni, ielejam sulu no 1 mandarīna un uz lēnas uguns maisot vāra 7-10 minūtes, kamēr sīrups paliek biezs.













Gatavo pīrāgu izņem no cepeškrāsns un pārlej ar pagatavoto sīrupu. Noliek malā, lai atdziest un samitrinās.














Kad pīrāgs ir kārtīgi atdzisis, izņemam no formas. 















Olas baltumu saputo stingrās putās. Nepārtraucot putošanu mazām porcijām pievieno pūdercukuru. Iegūto masu pārziež pīrāgam. Olbaltuma vietā var izmantot putukrējumu - tas kā nu kuram labāk patīk.














Dekorē ar mandarīniem, riekstiem un šokolādi.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru