piektdiena, 2014. gada 12. decembris

Lincertorte

Cept ieteicams nedēļu pirms Ziemassvētkiem.

200 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
125 g cukura
1,5 tējk. vaniļas cukurs
60 gr lazdu rieksti
150 gr mandeles
2 olu dzeltenumi
125 gr sviesta
1 šķipsna samaltas krustnagliņas
1 šķipsna sāls
1 tējkarotes kanēļa
1/2 ēdamkarotes kakao
200 g aveņu ievārījums


Riekstus un mandeles uzber uz cepamplāts un sakarsētā cepeškrāsnī viegli apgrauzdē. Atdzesē un sablenderē. Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas sastrādā kopā. Mīklu sadala 2 daļās, tā, lai viena daļa būtu apmēram uz pusi mazāka par otru. Katru daļu ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
Lielāko daļu izrullē un ieklāj ietaukotā formā, veidojot bortiņus. Virsū vienmērīgā kārtā liek aveņu ievārījumu. Mazāko mīklas daļu izveltnē un ar formiņām izspiež zvaigznītes. Zvaigznītes glīti kāro uz ievārījuma.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20-30 minūtes - atkarīgs no cepeškrāsns.
Atdzesē, izņem no formas. Var pasniegt tūlīt, bet labāk satīt folijā vai pārtikas plēvē un nolikt ledusskapī līdz nākamajai dienai. Glabāt var pat nedēļu. Jo ilgāk glabā, jo garšīgāka paliek.
Lai izdodas!!! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru