Cept ieteicams nedēļu pirms Ziemassvētkiem.
200 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
125 g cukura
1,5 tējk. vaniļas cukurs
60 gr lazdu rieksti
150 gr mandeles
2 olu dzeltenumi
125 gr sviesta
1 šķipsna samaltas krustnagliņas
1 šķipsna sāls
1 tējkarotes kanēļa
1/2 ēdamkarotes kakao
200 g aveņu ievārījums
Riekstus un mandeles uzber uz cepamplāts un sakarsētā cepeškrāsnī viegli
apgrauzdē. Atdzesē un sablenderē. Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas
sastrādā kopā. Mīklu sadala 2 daļās, tā, lai viena daļa būtu apmēram uz
pusi mazāka par otru. Katru daļu ietin pārtikas plēvē un liek uz 30
minūtēm ledusskapī.
Lielāko daļu izrullē un ieklāj ietaukotā formā, veidojot bortiņus. Virsū
vienmērīgā kārtā liek aveņu ievārījumu. Mazāko mīklas daļu izveltnē un
ar formiņām izspiež zvaigznītes. Zvaigznītes glīti kāro uz ievārījuma.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 20-30 minūtes - atkarīgs no cepeškrāsns.
Atdzesē, izņem no formas. Var pasniegt tūlīt, bet labāk satīt folijā vai
pārtikas plēvē un nolikt ledusskapī līdz nākamajai dienai. Glabāt var
pat nedēļu. Jo ilgāk glabā, jo garšīgāka paliek.
Lai izdodas!!!
Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru