piektdiena, 2015. gada 30. janvāris

Biešu uzkodiņa


Kūpināta gaļa
Vārītas bietes
Ķiploki
Sāls, pipari













Kūpinātu gaļiņu sagriež palielos kubiņos. Gaļu var izmantot jebkādu - krūtiņu, vaidziņu, cauraudzīti.... Galvenais, lai būtu kārtīgs kūpinājuma aromāts un kaut nedaudz treknumiņa klāt.
Gaļu liek uz sakarsētas pannas un apcep brūnu.
Vārītas bietītes sagriež kubiņos - tikpat lielos, kā gaļu. Liek uz pannas un cep apm. 5 minūtes. Beigās pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli, pipariņus un nedaudz 9% etiķi.
Viss!!! Mielojamies!!!
Ēst var tāpat, klāt piekožot rupjmaizes šķēli. Bet lieliski garšos arī kā piedeva vārītiem kartupelīšiem. Pēc vēlēšanās var pievienot karoti skābo krējumu vai majonēzi.
Un vēl! Šādi gatavojot var izmantot jebkādus produktus, kas tai brīdī ir pie rokas. Gaļas vietā var izmantot desu vai cīsiņus. Bietes var aizstāt ar vārītiem burkāniem. Var pievienot sīpolus, sēnes, zaļos zirnīšus... Nu vispār - fantāzijai durvis vaļā un - uz priekšu!!!

1 komentārs:

  1. Tas priekš manis, jo man ļoti garšo ēdieni, kur ir bietes klāt:))

    AtbildētDzēst