Silts piens - 2 glāzes
Sausais raugs - 1,5 ēd.kar.
Milti - 5 glāzes
Olas - 6 gb
Cukurs - 1 glāze
Vaniļas cukurs - 2 tējk.
Sviests - 200 gr
Rozīnes - 1 glāze
Raugu izšķīdina siltajā pienā, pieber 2 glāzes miltu un kārtīgi samaisa, lai nebūtu kunkulīšu. Trauku pārklāj ar dvieli un ļauj 30 minūtes rūgt.
Kamēr mīkla rūgst, olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļu. Baltumus saputo stingrās putās.
Uzrūgušajā mīklā iemaisa olu dzeltenumus, saputotos baltumus un izkausētu sviestu.
Nelielām porcijām mīklā iemaisa atlikušos miltus. Atkal apklāj ar dvielīti un raudzē siltā vietā apmēram stundu.
Rozīnes uz dažām minūtēm iemērc karstā ūdenī, nosusina un iejauc mīklā.
Visu vēlreiz uzraudzē.
Mīklu liek ietaukotā formā un iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos cep gatavu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru