Vārītas olas - 8 gb
Sīpoli - 2 gb
Vārīta biete
Cukurs - 2,5 ēd.kar.
Sāls - 2 ēd.kar.
Sinepju sēklas - 1 ēd.kar.
Ķimenes - 1 ēd.kar.
Melnie pipari - 1 ēd.kar.
Nedaudz čili pipariņa
Krustnagliņas - 2 gb
Lauru lapa
Vīna etiķis - 200 ml (var izmantot arī parasto vai ābolu etiķi)
Ūdens - 1 litrs
Sīpolus nomizo, sagriež šķēlēs. Bieti sagriež kubiņos, olas atbrīvo no čaumalām.
Katliņā ielej ūdeni, pieber garšvielas, pielej etiķi, samaisa. Ieber sīpolus, uzvāra un uz nelielas uguns vāra apmēram 5 minūtes. Ar putu karoti izņem sīpolus.
Burkā kārtām liek bietes, veselas olas un sīpolus.
Marinādi vēlreiz uzvāra un verdošu lej burkā. Aizvāko. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī. Ļauj ievilkties vismaz 24 stundas.
Sīpoli - 2 gb
Vārīta biete
Cukurs - 2,5 ēd.kar.
Sāls - 2 ēd.kar.
Sinepju sēklas - 1 ēd.kar.
Ķimenes - 1 ēd.kar.
Melnie pipari - 1 ēd.kar.
Nedaudz čili pipariņa
Krustnagliņas - 2 gb
Lauru lapa
Vīna etiķis - 200 ml (var izmantot arī parasto vai ābolu etiķi)
Ūdens - 1 litrs
Sīpolus nomizo, sagriež šķēlēs. Bieti sagriež kubiņos, olas atbrīvo no čaumalām.
Katliņā ielej ūdeni, pieber garšvielas, pielej etiķi, samaisa. Ieber sīpolus, uzvāra un uz nelielas uguns vāra apmēram 5 minūtes. Ar putu karoti izņem sīpolus.
Burkā kārtām liek bietes, veselas olas un sīpolus.
Marinādi vēlreiz uzvāra un verdošu lej burkā. Aizvāko. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī. Ļauj ievilkties vismaz 24 stundas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru