piektdiena, 2015. gada 17. aprīlis

Pārkera nama bulciņas

 Milti - 300 gr
Piens - 135 ml
Ola - 1 gb
Cukurs - 2 ēd.kar.
Sāls - 1/2 tējk.
Sausais raugs - 1 tējk. (vai 12 gr svaigais)
Sviests - 30+30 gr













Siltā pienā izšķīdina cukuru un raugu. Apsedz ar dvielīti un siltā vietā uzraudzē.

Pievieno miltus, sāli, izkausētu sviestu (30 gr), sakultu olu un kārtīgi samīca viendabīgu, elastīgu mīklu. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvīti un siltā vietā raudzē, kamēr mīkla pēc apjoma dubultojas.

Galdu apkaisa ar miltiem. Mīklu izrullē 20x40 cm lielā taisnstūrī.

Taisnstūri pārgriež gareniski uz pusēm. Katru pusi sagriež 5 cm platās strēmelēs. Rezultātā iegūst 16 taisnstūrainus gabaliņus.














Katru gabaliņu apsmērē ar izkausētu sviestu un satin rullītī. Rullīšus kārto uz cepešplāts, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj 20 minūtes vēlreiz uzrūgt.














Pārziež ar kausētu sviestu un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 15-20 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns).














Ar šīm bulciņām var mazliet ''paspēlēties''. Pirms satīšanas var pārkaisīt ar rīvētu sieru vai apceptiem sīpoliem. Var pārkaisīt ar magonēm, ar riekstiem vai pārziest ar ievārījumu... Vispār - kā sirds vēlas!!! Rezultāta vienmēr iegūst lieliskas, pūkšķīgas, aromātiskas bulciņas.





1 komentārs:

  1. Liels paldies par jauko receptīti !!!
    Šoreiz tapa magoņu bulciņas, pārējās citreiz :-)
    Lai Jums veicas !!!

    AtbildētDzēst