otrdiena, 2015. gada 4. augusts

Plēstā ābolkūka



Kārtainā mīkla - 500 gr
Olas - 3 gb
Saldais (vai skābais) krējums - 300 ml
Cukurs - 2x150 gr
Āboli
Vaniļa






Šo te var nosaukt arī par fikso pīrāgu. Bet garša - nu viekārši pasakaina!!! Pīrāgam ir brūna, kraukšķīga garoziņa un ļoti maiga, sulīga apakšējā mīklas daļa.
Tātad!!!
Atkausē vienu iepakojumu kārtaino mīklu.
Ietauko cepamformu. Pusi mīklas ar rokām plēš nelielos gabaliņos un kārto formā.
Uz mīklas kārtas uzber gabaliņos sagrieztus ābolus, pārkaisa ar cukuru (apm. 150 gr).
Atlikušo mīklu plēš gabaliņos un kārto uz āboliem.
Sakuļ 3 olas ar cukuru (apm.150 gr), vaniļu un 300 gr saldā krējuma. Šo maisījumu pārlej ābolu-mīklas kārtojumam.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30-40 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns), kamēr virsējā kārta ir sacepusies brūna un kraukšķīga.
Var pasniegt siltu, bet labi garšo arī auksts.
Kā variants - var pasniegt ar vaniļas mērci, putukrējuma piciņu vai saldējumu.
Lai izdodas!!!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru