200 gr vaniļas sausiņi
25 gr cukurs
25 gr sviests
1 paciņa vaniļas cukurs
22 gr želantīns
500 gr jogurts
100 gr cukurs
sula no 1 apelsīna
400 ml saldais krējums
300 ml augļu sula
augļi dekorēšanai
Sausiņus sasmalcina,samaisa ar sviestu un cukuru. Formu izklāj ar cepamo papīru. Sausiņu masu formā izlīdzina,noblietē un liek uz 2 stundām ledusskapī.
Uzbriedina 16 gr želantīna. Jogurtu sajauc ar apelsīnu sulu,100 gr cukura un vaniļas cukuru. Želantīnu izkausē un iejauc jogurtā. Krējumu saputo un iecilā jogurta masā. Kārto formā uz sausiņiem un liek ledusskapī uz 2 stundām.
Atlikušo želantīnu uzbriedina. Sulu uzkarsē,pieliek želantīnu un izkausē. Atdzesē. Pārlej tortei un liek ledusskapī saželēt.Rotā ar ogām un augļiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru