sestdiena, 2011. gada 27. augusts

Mīklā cepti āboli





















Milti - 375 gr

Sāls - 1 tējk.
Brūnais cukurs (ja nav - izmanto parasto cukuru) - 2 ēd.kar.
Kubiņos sgriezts auksts sviests - 300 gr
Auksts ūdens - 5-6 ēd.kar.

Vai arī šāds mīklas sastāva variants:
  -sviests vai margarīns - 250 gr
  -skābs krējums - 300 gr
 -milti - 3 glāzes
 -cukurs - 200 gr
 -ar etiķi dzēsta soda - 1/2 tējk.

Pildījums:

        -smalki sagriezti sausie augļi (plūmes,aprikozes,rozīnes) - 75 gr
        -sviests - 30 gr
        -cukurs - 4 ēd.kar.
        -kanēlis - 1,5 tējk.
Āboli - 6 gb
Sakulta ola - 1 gb
Cukurs - 2 ēd.kar.



Bļodā samaisa miltus,sāli un cukuru,pievieno sviestu un izveido drupatas.
















Pielej 5-6 ēd.kar. auksta ūdens,samīca mīklu.
















Sausos augļus samaisa kopā ar sviestu,cukuru un kanēli. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Cepampo pannu izklāj ar cepampapīru un ieziež ar sviestu.
Ābolus nomizo un izņem sēklotni.
















Ābolus pilda ar sauso augļu maisījumu.
















2 ēd.kar.cukura samaisa ar kanēli un apbārsta ābolus.
















No mīklas atgriež apm. 40 gr lielu gadaliņu. Pārējo izrullē plānā kārtā,izmērs 54x36 cm. Sadala 6 daļās. Kvadrātiņa centrā liek ābolu,mīklas malas apsmērē ar sakultu olu.
















Malas paceļ uz augšu un mīklu cieši piespiež pie ābola,veidojot formu. Īpaši rūpīgi mīklu saspiež augšpusē,lai cepoties neatveras. Liek uz pannas,apsmērē ar olu.
















Pārpalikušo mīklu izrullē un ar nazi izgriež lapiņas.















Lapiņas uzliek uz ābola,apsmērē ar olu. Vidū iesprauž ābola kātiņu vai krustnagliņu.
















Liek cepeškrāsnī. Cep 30-35 minūtes,kamēr mīkla paliek brūna.














 
Pasniedz siltus ar pienu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru