Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
ceturtdiena, 2012. gada 2. februāris
Mandarīnu un plūmju želeja
Mandarīni - 500 gr
Plūmes no kompota - 120 gr
Sīrups no plūmju kompota - 90ml
Ūdens - 600 ml
Cukurs - 90 gr
Želantīns - 24 gr
Naža gals citronskābes
Želantīnu aplej ar aukstu ūdeni un noliek,lai uzbriest.
Mandarīnus nomazgā,nomizo un sagriež šķēlītēs vai sadala daiviņās.
Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
Mandarīnu miziņas aplej ar verdošu ūdeni un vāra 5 minūtes. Šķidrumu izkāš caur marlīti,pievieno plūmju sīrupu,cukuru,citronskābi un visu uzvāra. Karstam pievieno uzbriedināto želantīnu un maisa,kamēr želantīns izkūst. Atdzesē līdz 40 grādiem.
Formā liek mandarīnus un plūmes,pārlej ar želeju un liek ledusskapī,lai sacietē. Pirms pasniegšanas formu uz mirkli ieliek karstā ūdenī un gatavo želeju uzmanīgi izliek uz šķīvja.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru