Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
sestdiena, 2012. gada 14. aprīlis
Krabju nūjiņu salāti-želeja*
Pēc šāda principa var gatavot jebkādus salātus - kaut vai rasolu. Interesanti un garšīgi!!!
Krabju nūjiņas - 500 gr
Vidēji liels sīpols
Citrona daiviņa
Kūpināta zivs (lasis vai cita) - 125 gr
Majonēze - 1 ēd.kar.
Jogurts bez piedevām - 200 ml
Želatīns - 15 gr
Ūdens - 6 ēd.kar.
Sāls
Sasalušajām nūjiņām noņem plēvītes,liek grāpītī un aplej ar verdošu ūdeni. Pēc 5 minūtēm ūdeni nolej (atstāj 6 ēdamkarotes šķidruma,kuru atdzesē un uzlej želatīnam,lai uzbriezt).
Sīpolu sīki sasmalcina (var viegli sablenderēt). No citrona daiviņas uz sīpoliem izspiež sulu,samaisa. Pievieno sagrieztas krabju nūjiņas,sasmalcinātu zivi. Uzbriedināto želatīnu ūdens peldē izkausē,savieno ar majonēzi un jogurtu,kārtīgi samaisa. Mērcīti pielej pārējiem produktiem,visu kārtīgi samaisa,liek formā,nolīdzina,pārklāj ar pārtikas plēvi. Liek ledusskapī vismaz uz 2-3 stundām,lai viss kārtīgi saželē. Pirms izņemšanas formu uz brīdi iegremdē karstā ūdenī - tad salātus vieglāk no formas varēs izņemt. Ideālā variantā var izmantot silikona formiņu - tad ar ārā dabūšanu nav nekādu problēmu.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
This article helps me a lot. Nice work!
AtbildētDzēstThank you!!!
DzēstИ мне тоже это рецепт очень понравился. Спасибо Ина.
AtbildētDzēst