Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
svētdiena, 2012. gada 15. aprīlis
Lavaši*
Milti - 250 gr
Silts ūdens - 1/2 glāze
Raugs - 10 gr
Šķipsna sāls
Kausēts sviests - 25 gr
Miltus izsijā. Siltā ūdenī izšķīdina sāli un raugu. Miltiem pievieno kausētu sviestu,ūdens-rauga maisījumu un samīca mīklu. Apklāj ar dvielīti un liek siltā vietā vismaz uz 30 minūtēm raudzēties. Vēlreiz samīca,sadala 6 daļās,saveļ bumbiņas,kuras zem dvielīša kādas 10-15 minūtes paraudzē. Mīklu izrullē 1 mm biezu,liek uz kārtīgi sakarsētas pannas (BEZ TAUKVIELĀM) un no katras puses cep apmēram 15-20 sekundes. Liek uz dvielīša,viegli apslaka ar ūdeni,pārsedz ar otru dvielīti. Nākošo lavašu liek uz iepriekšējā,tāpat viegli apslaka ar ūdeni,apsedz ar dvielīti. Tā dara ar visiem sešiem lavašiem. Zem dvielīša atstāj,kamēr atdziest. Ar ūdeni jāslaka lai lavaši būtu mīksti un pie pildīšanas nelūztu. Ja vēlas,var lietot siltus.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Спасибо за рецепт! Попробую.
AtbildētDzēstBûs jamêgina, cerams sanaks tik pat smuki
AtbildētDzēstMan sanāca ar pirmo reizi. Lai izdodas!!!
Dzēst