ceturtdiena, 2012. gada 26. aprīlis

Timballo di pasta
























Makaroni - 300 gr
Salami vai kūpināts šķiņķis 200 gr
Saldēti zaļie zirnīši - 200 gr
Olas - 3 gb
Mozzarella - 150-200 gr
Bešamela mērce - 1,5 glāzes
Zaļumi (dilles,pētersīļi,lociņi) - 1 buntīte
Sāls
Malti melnie pipari

Bešamela mērcei - sasmalcināti sīpoli - 3 ēd.kar.
                           - lauru lapa
                           - piens - 3 glāzes
                           - sviests - 3 ēd.kar.
                           - milti - 1/3 glāzes


Makaronus sālsūdenī izvāra gandrīz gatavus.
















Nelielā grāpītī uzvāra ūdeni,ieber zirnīšus un vāra 5 minūtes,nokāš.
















Bešamela mērce. Grāpītī ieliek sasmalcinātos sīpolus,lauru lapu,pielej pienu,uzvāra. Noņem no plīts,ļauj 15 minūtes pastāvēt,tad nokāš. Sausā grāpītī izkausē sviestu,pieber miltus un maisot karsē,kamēr milti paliek zeltaini. Tad,nepārtraukti maisot,tievā strūkliņā pielej izkāsto pienu. Uzvāra,pēc garšas pievieno sāli un piparus,maisot karsē,kamēr mērce sabiezē. Vajadzētu sanākt 2 glāzēm mērces. Tā kā receptei nepieciešams 1.5 glāzes mērces,pārpalikušo pusglāzi pārlej gatavajiem makaroniem pie pasniegšanas.

















Salami (vai šķiņķi) un mozarellu sagriež kubiņos,zaļumus sasmalcina,pievieno zirnīšus,olas,bešamela mērci un samaisa. Maisījumu pievieno makaroniem un vēlreiz visu samaisa.




















Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
Cepamformu izklāj ar cepampapīru,izkaisa ar rīvmaizi. Liek iekšā makaronu maisījumu,pieblietē,pārliek ar sviesta gabaliņiem.




















 Cep cepeškrāsnī 40 minūtes. Gatavu uzreiz no formas neizņem,bet ļauj nedaudz padzist. Gatavam pirms pasniegšanas var pārkaisīt rīvētu sieru.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru