svētdiena, 2012. gada 15. aprīlis

Lavaši*



















Milti - 250 gr
Silts ūdens - 1/2 glāze
Raugs - 10 gr
Šķipsna sāls
Kausēts sviests - 25 gr



Miltus izsijā. Siltā ūdenī izšķīdina sāli un raugu. Miltiem pievieno kausētu sviestu,ūdens-rauga maisījumu un samīca mīklu. Apklāj ar dvielīti un liek siltā vietā vismaz uz 30 minūtēm raudzēties. Vēlreiz samīca,sadala 6 daļās,saveļ bumbiņas,kuras zem dvielīša kādas 10-15 minūtes paraudzē. Mīklu izrullē 1 mm biezu,liek uz kārtīgi sakarsētas pannas (BEZ TAUKVIELĀM) un no katras puses cep apmēram 15-20 sekundes. Liek uz dvielīša,viegli apslaka ar ūdeni,pārsedz ar otru dvielīti. Nākošo lavašu liek uz iepriekšējā,tāpat viegli apslaka ar ūdeni,apsedz ar dvielīti. Tā dara ar visiem sešiem lavašiem. Zem dvielīša atstāj,kamēr atdziest. Ar ūdeni jāslaka lai lavaši būtu mīksti un pie pildīšanas nelūztu. Ja vēlas,var lietot siltus.


3 komentāri:

  1. Спасибо за рецепт! Попробую.

    AtbildētDzēst
  2. Bûs jamêgina, cerams sanaks tik pat smuki

    AtbildētDzēst