Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
pirmdiena, 2012. gada 28. maijs
Rabarberu kvass*
Ūdens - 2.5 l
Rabarberi - 300 gr
Cukurs - 1 glāze
Raugs - 15 gr
Rabarberus nomazgā,sagriež šķēlītēs (var nemizot). Liek grāpītī,pielej ūdeni,uzvāra un vāra 10-15 minūtes uz nelielas uguns. Noņem no plīts,atdzesē līdz 30-40 grādiem,nokāš,pievieno cukuru un raugu,kārtīgi samaisa,kamēr cukurs izkusis. Lej emaljētā vai stikla traukā,pārklāj ar marlīti,liek siltā vietā un raudzē 24 stundas. Tad vēlreiz nokāš,salej pudelēs,liek ledusskapī vai pagrabā. Pēc 3 dienām kvass būs gatavs lietošanai.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru