pirmdiena, 2012. gada 28. maijs

Rabarberu kvass*


Ūdens - 2.5 l
Rabarberi - 300 gr
Cukurs - 1 glāze
Raugs - 15 gr














Rabarberus nomazgā,sagriež šķēlītēs (var nemizot). Liek grāpītī,pielej ūdeni,uzvāra un vāra 10-15 minūtes uz nelielas uguns. Noņem no plīts,atdzesē līdz 30-40 grādiem,nokāš,pievieno cukuru un raugu,kārtīgi samaisa,kamēr cukurs izkusis. Lej emaljētā vai stikla traukā,pārklāj ar marlīti,liek siltā vietā un raudzē 24 stundas. Tad vēlreiz nokāš,salej pudelēs,liek ledusskapī vai pagrabā. Pēc 3 dienām kvass būs gatavs lietošanai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru