ceturtdiena, 2012. gada 28. jūnijs

Biešu lapiņu borščs*

Gaļa (jebkāda)
Jaunie kartupeļi
Jaunie kāposti
Jaunie burkāni
Lociņi
Biešu lapiņas ar visām mazajām bietītēm
Sīpoli
Ķiploki
Tomātu pasta
Vārītas olas - 3 gb
Skābs krējums - 3 ēd.kar.
Sāls,pipari




Gaļu liek aukstā ūdenī un vāra,ik pa laikam noņemot putas.















 Pa to laiku sagatavo dārzeņus. Kāpostus sagriež salmiņos,bešu lapiņas - strēmelītēs.
















Kartupeļus - kubiņos,burkānus sarīvē uz rupjas rīves.














Ķiplokus smalkos kubiņos,sīpolus - salmiņos.

















Kad gaļa gandrīz gatava,katliņā ieber kartupeļus.















Kad kartupeļi sāk vārīties - pieber kāpostus.















Uz pannas sakarsētā eļļā liek ķiplokus un nedaudz pakarsē.
















Tad pievieno sīpolus un sacep zeltainus.















Pieliek rīvētos burkānus un cep,kamēr burkāni mīksti.















Pašās beigās pievieno sagrieztas biešu lapas.


Visu sautē,kamēr biešu lapiņas ir mīkstas.


 Pievieno tomātu pastu,samaisa un vēlreiz izkarsē.
















Zupai pievieno sagrieztus lociņus.















Pievieno saceptās biešu lapas,pieber sāli,piparus un vāra,kamēr kartupeļi un kāposti mīksti.
















Olas saspaida ar dakšiņu,pievieno skābu krējumu un visu kārtīgi samaisa.















Šo masu var iemaisīt zupā,bet var arī pasniedzot ielikt pa karotei katrā šķīvī.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru