piektdiena, 2012. gada 29. jūnijs

Ātrā mandeļu maize*


Piens - 1 glāze
Cukurs - 2 ēd.kar.
Raugs - 25 gr
Sāls
Milti - 2 glāzes + 3 ēd.kar.ieraugam
Augu eļļa - 1/4 glāzes

Pildījumam -
- mandeļu plēksnītes
-1 ola
-2 ēd.kar. cukurs
-1/2 glāzes piena (vai krējuma)
-vaniļa





Siltā pienā iejauc raugu.cukuru, sāli, 3 ēd.kar. miltus un noliek siltā vietā uz 15-20 minūtēm. Cepeškrāsni pa to laiku uzkarsē līdz 180 grādiem.
Ieraugam pievieno pārējos miltus,augu eļļu un samīca ne pārāk stingru mīklu. Gatavo mīklu liek ar eļļu ieziestā cepamformā,izlīdzina,bagātīgi pārkaisa mandeles.
Olu sakuļ ar cukuru,vaniļu,pielej pienu,vēlreiz visu kārtīgi samaisa un pārlej mandelēm. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru