piektdiena, 2012. gada 1. jūnijs

Kartupeļu un vistas ādiņu ruletītes


Vistu ādiņas
Kartupeļi
Skābs krējums
Ola
Sīpols













 Ļoti lēts un gards ēdiens. Vistu ādiņas var iegādāties tirgū un Ķekavas specializētajos veikalos, cena aptuveni 50-70 santīmi kilogramā. Pati esmu gatavojusi no ādiņām mērcītes, cepusi kopā ar kartupeļiem, vārījusi zupas, cepusi kotletītes - rezultāts vienmēr ir lielisks! Šis ir vēl viens ādiņu pielietošanas variants, kurš iederēsies pat svētku galdā.



Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves. Lai sarīvētie kartupeļi nemelnētu,tos uzreiz pēc sarīvēšanas samaisa ar krējuma-olas maisījumu. Pievieno sasmalcinātu sīpolu,sāli,pipariņus un visu kārtīgi samaisa. Vistu ādiņu izklāj uz gaļas dēlīša,vidū liek kartupeļu masu. Ja ādiņa ir pietiekami liela,tad malas saņem uz augšu un veido ruletīti,kuru aptin ar diegu. Ja ādiņas maziņas,tad kombinē kopā vairākas ādiņas,veido ruletītes un cieši notin ar diedziņu,lai gatavojot neizjūk. Sagatavotās ruletītes kārto cepešpannā,katru apziež ar skābu krējumu un liek skarsētā cepeškrāsnī 200-220 grādos uz 30 minūtēm. Gataviem notin diedziņus,pasniedz ar dārzeņu salātiņiem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru