Brīvos brīžos patīk ''pasērfot'' pa internetu un meklēt to,kas dzīvē var noderēt. Un bieži sanāk atrast patiesi interesantas un vienkāršas receptītes. Šajā lapā var apskatīt visus manus atradumus tieši tādus,kādi tie bija oriģinālā,tikai ar manu tulkojumu. Neklātienē lielu paldies saku tām saimniecēm,kas šos gardumus savās virtuvēs izgudrojušas un ar citiem savā atklājumā dalījušās!
Lapas
- Sākumlapa
- Salāti (siltie un aukstie)
- Uzkodas un piedevas
- Zupas
- Sautējumi
- Sacepumi
- Dārzeņu ēdieni
- Gaļas ēdieni
- Mērces
- Makaroni,rīsi,putraimi....
- Mīklas izstrādājumi
- Pankūkas,plāceņi,pelmeņi,klimpas
- Piens, biezpiens
- Deserti
- Kūkas, tortes, pīrāgi, keksi
- Dzērieni
- Konservēšana
- Ēdienu noformēšana.
- Manas kūkas
piektdiena, 2012. gada 1. jūnijs
Kartupeļu un vistas ādiņu ruletītes
Vistu ādiņas
Kartupeļi
Skābs krējums
Ola
Sīpols
Ļoti lēts un gards ēdiens. Vistu ādiņas var iegādāties tirgū un Ķekavas specializētajos veikalos, cena aptuveni 50-70 santīmi kilogramā. Pati esmu gatavojusi no ādiņām mērcītes, cepusi kopā ar kartupeļiem, vārījusi zupas, cepusi kotletītes - rezultāts vienmēr ir lielisks! Šis ir vēl viens ādiņu pielietošanas variants, kurš iederēsies pat svētku galdā.
Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves. Lai sarīvētie kartupeļi nemelnētu,tos uzreiz pēc sarīvēšanas samaisa ar krējuma-olas maisījumu. Pievieno sasmalcinātu sīpolu,sāli,pipariņus un visu kārtīgi samaisa. Vistu ādiņu izklāj uz gaļas dēlīša,vidū liek kartupeļu masu. Ja ādiņa ir pietiekami liela,tad malas saņem uz augšu un veido ruletīti,kuru aptin ar diegu. Ja ādiņas maziņas,tad kombinē kopā vairākas ādiņas,veido ruletītes un cieši notin ar diedziņu,lai gatavojot neizjūk. Sagatavotās ruletītes kārto cepešpannā,katru apziež ar skābu krējumu un liek skarsētā cepeškrāsnī 200-220 grādos uz 30 minūtēm. Gataviem notin diedziņus,pasniedz ar dārzeņu salātiņiem.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru