piektdiena, 2013. gada 11. janvāris

Sīpolu mīklā cepta gaļa


Gaļa - jebkāda. Var izmantot cūkgaļu, liellopa gaļu, vistu - kāda nu labāk patīk.
Olas - 2 gb
Majonēze - 2 ēd.kar.
Sāls - 1/3 tējk.
Viens liels sīpols
Milti - 3 ēd.kar.
Kartupeļu milti - 2 ēd.kar.
Piens





Sīpolu nomizo un kārtīgi sablenderē. Olas sakuļ ar sāli un majonēzi. Pievieno sasmalcināto sīpolu, kartupeļu un parastos miltus,visu samaisa. Masai pa druskai pielej pienu - mīklai jābūt kā biezam krējumam.
Gatavajā mīklā apmērcē izklapētus gaļas gabalus un pannā cep no abām pusēm brūnus. Liek dziļā cepamformā,pārlej ar saldu krējumu. Ja tas liekas par treknu,tad var pagatavot maisījumu - uz 1 glāzi ūdens liek 2 ēd.gar. skāba krējuma,kārtīgi samaisa un pārlej gaļai. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un sautē 20 minūtes. Viss! Paniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru